Protein Pandekager

Lækre proteinpandekager

opskrift protein pandekagerProtein har virkelig vundet frem den sidste tid, og det er med rette. Protein er nemlig noget af det sundeste, vi kan give kroppen, da det indgår i de fleste af kroppens essentielle processer. Man siger tit, at protein er kroppens byggesten. Protein er også godt på den måde, at det kan medvirke til et langvarigt vægttab. Ved at fokusere på protein får man nemlig mere energi her og dermed mindre fra fedt og sukker. Desuden har proteinerne en muskelopbyggende og –bevarende effekt, som gør protein optimalt til ikke blot at medvirke til et vægttab, men også et decideret fedttab.

Da proteinet gør, i sammenhæng med træning, at du mister mindre muskelmasse under dit vægttab, er det nemlig især på fedtet, du kan se en forandring. Og pludselig er den drømmekrop, du har gået og forestillet dig så længe, pludselig ikke så langt væk alligevel. Dog er der mange, der er afskrækkede fra alle slags kure og vægttabende diæter, da de frygter, at al form for nydelse og velsmag skæres ud af kalenderen. Måske har de endda været ude i en anden kur, hvor de har oplevet dette. Men med en proteinkur kan det sagtens være anderledes.

Markedet har boomet de sidste par år, så det nu er muligt at finde velsmagende proteinpulver i mange forskellige varianter. Proteinpulveret er let at blande i alverdens opskrifter, i særdeleshed bagværk, og på den måde kan man selv i køkkenet opnå mad, der smager som synd, men ikke behøver være det. Uanset hvilken kage man foretrækker – om det er luftige pandekager, saftige gulerods muffins eller en blød brownie, findes der nemlig forbedrede proteinvarianter. Med protein behøver vægt- og fedttabet altså ikke at være nogen sur pligt, men kan lede til mange nye smagsoplevelser og et væld af madnydelse.

Opskrift på proteinpandekager

Normale pandekager indeholder både hvedemel og sukker, hvilket gør det til en uegnet madvare i forbindelse med et vægt- eller fedttab. Men med proteinpulver kan man forvandle pandekagerne til en proteinrig, fiberrig og kulhydrat- og fedtfattig snack, som både fungerer godt som en god start på morgenen og et lækkert mellemmåltid i løbet af dagen.
Med ingredienserne proteinpulver, æg, banan, kokosmælk, husk loppefrøskaller, kokosmælk og havregryn er der kort sagt ikke noget, der er usundt i denne opskrift. Selv kokosmælken kan fås i en light-version som gør pandekagerne helt fedtfattige. Proteinpulveret kan efterhånden købes i mange butikker, men især også på nettet, hvor det er let at bestille dem hjem og vælge mellem et utal af smagsvarianter. Især vanilje fungerer godt i pandekagerne, men karamel, chokolade eller banan kan også være med til at give en helt ny smagsvariation.

Loppefrøskallerne kan fås i mange supermarkeder, på nettet og hos diverse helsekostbutikker. Når du har samlet alle ingredienserne, er du klar til at gå i gang med en virkelig nem opskrift. Det handler nemlig bare om at blende alle ingredienserne, til dejen er flydende, og så stege dem på panden som helt normale pandekager. Herefter har du altså en lækker, varm og sund pandekage, som du kan toppe med næsten hvad du vil.

Pandekagerne har et næringsindhold på sølle 86 kalorier pr. pandekage og herunder hele 7.8 gram protein, mens kulhydrat og fedt er holdt på et minimum med henholdsvis 8 og 1.9 gram. Så handler det blot om at læne sig tilbage og nyde et stykke af det gode i livet med god samvittighed. Pandekagerne er også et udmærket dessertindslag, hvis du skal have gæster, men ikke ønsker at sætte din egen kost over styr. Det er næsten garanteret, at dine gæster vil elske disse lækre kager ligeså meget, som du selv vil. Og kun fantasien sætter grænser med de mange forskellige proteinpulvervarianter og toppings, man kan vælge imellem, for at gøre sin pandekage helt unik og tilpasset efter netop ens smagsløg.

Andre kager med protein

Men som sagt er det ikke kun pandekager, som kan optimeres med et skud protein. Uanset hvilken kage, du ønsker at lave i en ny, forbedret version, er det let at finde gode opskrifter på nettet med udførlige guides og billeder. Alt fra lækre, samvittighedsfri brownies til supersunde, men velsmagende gulerods muffins er nemlig at finde, og på den måde kan alle få del i proteinernes gode egenskaber, mens de nyder deres favoritkage.

Desuden er mange af opskrifterne også optimeret i andre retninger end kun med proteinpulveret, sådan at der er skruet ned for sukker og mel og op for nødder, sunde fedtstoffer, loppefrøskaller og meget andet godt. På den måde opnår du et resultat, der både smager fantastisk og gør fantastisk for din krop, sådan at du er godt på vej mod at opnå det vægt- og fedttab, du stræber mod, uden at miste din muskelmasse. Så hvad venter du på – det er bare om at få gang i gryderne, så du kan være klar til sommeren.