Fedtforbrænding og vægttab – De mange myter om Cardio

fedtforbrænding og vægttabDu er måske en af dem , der har lige rigeligt med fedt på mavsen og er havnet her, fordi du gerne vil finde den mest effektive metode til, at få det trænet væk.

En meget stor el af os, har stået i den situation og en meget meget stor del af os, springer ned i den nærmeste fitnesscenter for at løbe på løbebånd, cykle og gå på crosstrainer til vi er helt blå i hovedet.

Og det virker jo efter hensigten må man sige, tallene på din badevægt falder og du er glad og motiveret.

Men det er som om, at det bliver svære og svære des længere ned i vægt du kommer og ofte vil du da øge træningen til flere dage om ugen eller nedsætte kalorieindtaget, for at komme helt der ned hvor du er tilfreds.

Det er faktisk ganske få, der bliver helt tilfreds på den måde.

Langt de fleste bukker under med skader fra overtræningen, bliver syge pga det lave kalorietindtag eller komplet demotiverede pga de manglende resultater.
Efter 9 måneder, er fedtet begyndt at komme igen hos langt de fleste.

Er det effektiv fedtforbrænding?

Bestemt ikke og jeg vil her forklare dig, hvad det er der sker i din krop, så du forstår en gang for alle, hvorfor det ikke er sådan du skal træne.

Cardio og fedtforbrænding

Når du hopper op på cyklen og gør det 4 -5 gange om ugen, forbrænder du en bestemt mængde kalorier under din træning. Nej.

Du forbrænder mange kalorier i begyndelsen og tallene på din maskine vises korrekt – det fortsætter bare ikke sådan.

Når du kontinuerligt udsætter din krop for cardio, tilpasser din krop sig belastningen hurtigt derfor øger du ikke din muskelmasse, faktisk vil den blive nedbrudt ganske langsomt.

Læg mærke til at langdistanceløberne er helt tynde uden stor muskelmasse.

Kroppen tilpasser sig ganske enkelt det du byder den og cardio fortæller den, at den skal smide unødvendig muskelmasse og neddrosle forbrændingen, så den kan komme længst muligt.

Derfor falder din forbrænding stille og roligt og du taber mindre og mindre fedt hver uge.

Til sidst vil du opleve, at du slet ikke tager dig, trods flere timers træning hver uge.

Din hvile forbrænding falder altså og for at forbrænde samme antal kalorier som da du begyndte med cardio træningen, skal du træne endnu mere.

Det er en ond spiral, som du ikke kan vinde.

Effektiv fedtforbrænding

Se jeg trænede også på den måde før jeg fik banket ind i hovedet, hvad det er der foregår i kroppen under cardio træning.

Nu træner jeg primært styrketræning og HIT cardio.
Den eneste type cardio jeg anvender i dag, er HIT cardio og det bruger jeg primært til opvarmning før styrketræning.

Det giver utroligt god respons på din kondi og har ikke samme uheldige udfald som den langvarige ensformige cardio med samme itensitet.

HIT cardio går ud på at træne meget korte intervaller med tæt på max itensitet f.eks. 45 minutters spurt – pause til puslen er helt nede – 30 sekunders spurt.

(husk lige at du skal være godt varm før du begynder)

Denne type cardio giver dig den bedre kondi, som vi alle gerne vil have og sætter fut i hele kroppen, så du er klar til styrketræningen, hvor du kan lave den mest effektive fedforbrænding på lang sigt.

Læs også om fedtfrysning her

Læs mere om styrketræning og vægttab her.