Tab fedt med Arginin – Det nye sort

Særlige aminosyrer (Arginin) kan blive til slankepiller

arginin fedttabDer er særlig fokus på proteiner i kosten i disse år. Og dette med rette. Proteinerne, som er opbygget af tyve forskellige slags aminosyrer, viser sig nemlig gang på gang at have gavnlige effekter på både fedttab og muskelopbygning. Derfor kan det for dem, der gerne vil tabe sig, være en fordel at lægge sin kost sådan om, at den indeholder mange proteiner og derved er behjælpelig med et sundt vægttab, der varer længere.

Proteiner er kroppens byggesten, og ved at indtage proteiner gennem vores kost hjælper vi således vores krop med at genopbygge sig selv. Når man indtager proteiner fra både animalske og vegetabilske kilder, bliver proteinerne spaltet til aminosyrer i maven og tarmene, som kroppen derefter kan bruge til opbygning af dennes egne celler. Vores egen krop kan selv danne 12 af de 20 aminosyrer, men de sidste 8 er såkaldte essentielle aminosyrer, og de må således indtages gennem kosten.

Derfor er det vitalt, at vi indtager proteiner gennem vores kost. Dog er der noget, der tyder på, at nogle aminosyrer kan have flere gavnlige effekter på vores sundhed og krop end andre. Denne gang omhandler det aminosyren arginin, som især findes i nødder, blandt andet hasselnødder, mandler og valnødder. Aminosyren har nemlig i et nyt forsøg givet gode resultater, som i det lange løb kan vise sig at blive til slankepiller eller decideret diabetesmedicin.

Det er nemlig ikke alle proteiner, der er lige slankende. Selvom vi tit omtaler proteiner som en samlet gruppe af næringsstoffer, afveksler forskellige proteiner meget. Proteinstrukturen er altså ikke den samme i for eksempel flæskesvær, som den er i yoghurt. Dette kommer af, at næsten alle proteiner består af en forskellig kombination af de tyve aminosyrer. Selvom alle proteiner er gode for kroppen og en del af en sund kost, er nogle aminosyrekombinationer mere fordelagtige end andre. For eksempel med nødderne, hvor indholdet af arginin er højt, kan det ifølge forskningsresultaterne være fordelagtigt at indtage netop disse proteiner frem for andre.

Arginin kan give fedttab

Forsøget blev udført med mus, da det kan være vanskeligt at opstille sådanne forsøg med mennesker, når man taler om forsøg med kun en enkelt aminosyre. Derfor arbejdede man med mus, da man ville finde ud af, hvordan arginin påvirkede kroppen og sundheden generelt. Forsøget involverede i alt tyve mus, der blev delt i to grupper. Disse grupper af ti mus fik nu hver en forskellig diæt over ti uger.

Den ene gruppe fik en diæt, der indeholdt mængder af arginin, der svarede til 2% af deres samlede energiindtag, mens den anden gruppe fik en diæt, hvor de 2% af energiindtaget udgjordes af ti forskellige aminosyrer, men ikke arginin. Da tiden var gået, MR-scannede man således musene for at se kostens påvirkning på deres muskel- og fedtsammensætning samt generelle sundhed. Her fandt man frem til, at de mus, der havde indtaget arginin i kosten, både havde større muskler og havde mindre af det farlige fedt omkring de indre organer. Desuden blev de også testet for deres tendens til at udvikle sukkersyge af typen diabetes-2, hvilket også var reduceret betydeligt hos de mus, der havde fået aminosyren arginin i deres kost.

Derfor vil aminosyren arginin altså potentielt både kunne medvirke i et fedttab, muskelopbygning samt beskytte os mod diabetes-2. Dog vil det være svært for et menneske at skulle efterligne musenes diæt, da man her ville skulle spise op mod 800 gram nødder om dagen for at indtage den påkrævede mængde af arginin. Dog kan man på længere sigt håbe, at forskningsresultaterne vil kunne lede mod både slanke- og sukkersygemedicin. Dette er lyse fremtidsudsigter for både overvægtige og sukkersygepatienter, men forskningen er stadig på et stadie, hvor man mangler meget viden for at kunne udvikle den optimale medicin.

Ovenpå de gode resultater med musene er forskerne derfor gået i gang med at undersøge, hvordan argininen virker, og hvorfor den har så gode effekter på vores krop og sundhed. Her handler det om at se nærmere på kroppens molekyler. Forskerne mener nemlig, at argininen aktiverer et såkaldt recepter protein, og man kan derfor gætte på, at det er dette receptorprotein, der er skyld i de gavnlige virkninger. Er det tilfældet, kan man gå i gang med at lede efter et stof, der eventuelt aktiverer recepter proteinet i endnu højere grad end argininen og derfor vil fungere det bedre som medicin.

Men som sagt kræver det meget mere forskning, før man kan begynde at udvikle medicin og sende det ud på markedet. Der skal udføres flere og grundigere eksperimenter, der kan underbygge de fremkomne resultater. Dog har den nylige forskning vækket mange forskeres interesse, og man kan derfor have lov at håbe på, at forsøget med musene kan være et startskud til at finde frem til en medicin, der både kan hjælpe med et sundt vægttab samt afhjælpe diabetes-2.

Køb arginin i pulverform og slip for fedtet

En af de største problematikker med mandlerne, er at de indeholder meget store mængder fedt, dog af den sunde slags.

Men for at opnå samme dosering som vores mus i forsøget, vil det blive problematisk med det store antal kalorier.

Hvad gør man så?

Det lidt underlige ved hele forsøget er, at Arginin i mange år har været brugt indenfor bodybuilding, men dog til noget helt andet end fedttab og i mindre mængder.
Det betyder, at du i rigtig mange webshops med proteinpulver faktisk kan købe filtreret argininpulver, hvor fedtet er fjernet.

Det begynder at blive spændende.

Se fordi mus har en yderst positiv respons på høje doser arginin, er det ikke sikkert mennesker har det og derfor har vi indkøbt en stor bøtte L arginin, som vi i øjeblikket selv indtager i vores normale shake efter træningen.

Når vi har kørt forsøget i 3 måneder, vil vi evaluere på resultaterne og se om der er markant forskel kontra almindelig proteinshake.

Vi forventer mere om forsøget omkring oktober 2016, så husk at kig forbi igen, eller afprøv selv effekten (skriv gerne ind med dine oplevelser)

Læs også Helsenyts artikel om alle de andre positive egenskaber ved arginin tilskud her

WebshopPrisLæs mere
Proteinpulver priserKr. 109,00
120kapsler
Se produktet her
Økologisk proteinpulverKr. 114,95
90 kapsler
Se produktet her

Arginin i fødevarer

Er du ikke til pulver, så kan du finde en oversigt over hvilke fødevarer, der indeholder meget arginin her