Bedste proteinpulver – Sammenlign protein priser her
Der er stor forskel på proteinindhold, fedt og kulhydrater samt smag og konsistens på de mange typer proteinpulver på det Danske marked.
Det samme gælder blandingen af de forskellige typer proteiner i pulveret og derfor er det svært, at kåre et enkelt produkt som det bedste.
I mange tilfælde vil vi fokusere mest på smagen, da det er nærmest umuligt at måle forskellen i blandingernes resultater på kroppen.
Derfor har vi forsøgt at medtage rigtigt mange data for hver variant, så du selv kan sammenligne ud fra de områder som netop DU ligger mest vægt på.
Oversigten er opdelt i forskellige typiske typer proteinpulvere på markedet, så du får et hurtigt overblik
Valle proteinpulver op til 80%
Valle proteinpulver op til 90%
Kasein proteinpulver
Soya protein
Producent | Mærke | Protein | Fedt | Kulhydrat | Smag | Kr/GP | Pris | Læs mere |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GetBig Soja protein 2,0 kG | 85,5 g | 0,23 g | 0,38 g | 3 typer | 0,12 | 219,00 | ||
Bodylab Soy protein 2,0 KG | 74,1 g | 4,27 g | 0 g | 2 typer | 0,25 | 379,00 |
Ægge proteiner
Producent | Mærke | Protein | Fedt | Kulhydrat | Smag | Kr/GP | Pris | Læs mere |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BodyLab Æggeprotein 1 KG | 72 g | 2,0 g | 11 g | Vanille | 0,35 | 259,00 |
Økologiske proteiner
Producent | Mærke | Protein | Fedt | Kulhydrat | Smag | Kr/GP | Pris | Læs mere |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BodyLab Økologisk mælkeprotein 1 KG | 81 g | 1,0 g | 5,5 g | Neutral | 0,24 | 199,00 |
Ris protein
Producent | Mærke | Protein | Fedt | Kulhydrat | Smag | Kr/GP | Pris | Læs mere |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BodyLab Risproteinpulver 1,0 KG | 74 g | 1 g | 7 g | Vanille | 0,20 | 149,00 | ||
Bodyman Plantforce 800 g | 90 g | ? | ? | Chokolade | 0,41 | 299,00 |
Bedste proteinshop
Når vi er på udgik efter det bedste proteinpulver, vil mange også medtage sælgerens service som en vigtig ting.
Derfor har vi herunder indsamlet tidligere kunders bedømmelser, af de viste webshops.
Hvad er WHEY?
Whey er det amerikanske ord for Valle.
Mange producenter -også danske, vælger at kalde deres valle proteinpulver for Whey.
Det er ganske almindeligt valle protein, baseret på vallen udtrukket af mælk fra køer.
Valle proteinets bedste egenskab, er den hurtige optagelse i kroppen, hvilket gør det velegnet til indtagelse i slutningen af træningen eller lige efter.
Proteinpulver 90+, Pure Whey
Ekstra rene pulverudgaver til ekstra høj pris, er en mulighed.
Vil du have den bedst mulige proteinkilde, hvor fedt og kulhydrater er fjernet ekstra godt, ja så har de fleste producenter en ekstra ”Ren” udgave til dig.
De ligger typisk meget tæt på 90% proteinindhold, men sjældent over.
Hvis du kører en meget striks diæt, vil det være en god ide, at betale det ekstra, for den højere kvalitet og et lavere fedtindhold.
Kasein proteinpulver
Her har vi den type protein, der er mest velegnet, hvis du vil udnytte mæthedsfornemmelsen og den termogenetiske effekt i kroppen, når proteinen nedbrydes.
Kasein nedbrydes langsommere end valle og det holder dig derfor længere mæt.
Typen af protein udvindes af mælk fra køer, helt som valle.
Kasein egner sig ikke til indtag lige efter træning, da den optages for langsomt.
Du skal derfor både bruge Valle protein og Kasein, hvis du vil brænde fedt og opbygge muskelmasse på samme tid.
Soya protein
Navnet giver sig selv. Vi har her med et proteinpulver udvundet af soya bønner, hvor sammensætningen af aminosyrer er anderledes end fra mælke proteiner.
Soya protein har generelt meget lavt fedtindhold og høj proteinprocent, men er knap så populært, da det er svært at shake og ofte smager knap så spændende.
Det er fantastisk godt til bagning og brug i kombinationer med andre produkter, der kan tilføre smag.
Da det ikke er synderligt populært indenfor fitness og styrketræning, er prisen meget lav.
Bemærk:
Når du indtager Soya proteinpulver vil en langt mindre del af proteinerne blive omdannet til aminosyrer pga. fordøjelsen og typen af protein.
Går du KUN efter pris pr. gram protein, skal du læse nærmere på hvert enkelte soya produkt vedre. optagelighed, da forarbejdningsprocesserne er forskelling.
En Soyabønne kan du f.eks. kun optage 25% af proteinen fra.
Ris protein
Er du mælke allergiker, er ris proteinpulver et godt valg.
Ris proteinen er typisk udvundet fra brune ris og er fri for gluten.
I EU må der ikke være GMO spor i ris protein, så tjek oprindelsesland, hvis du går op i den slags.